Una calda, una rece! Legea Covid 19 si sportul romanesc!

Poate ridicam capul si invatam ceva de la vecinii nostri!? In Ungaria si Serbia au fost reluate antrenamentele la toate sporturile. Au scenarii stabilite pentru fiecare ramura de sport cu masuri de igienizare si pastrarea distantei sociale. Dialogul permanent intre federatii si cluburile sportive cu autoritatea guvernanta, a condus la identificarea de masuri de sprijin si ajutor pentru structurile sportive.

In Romania, autoritatea guvernanta este surda. Ingamfarea, fudulia unor conducatori vremelnici, tin intr-o mare criza sportul romanesc si tare ma tem ca ne paste insolventa si falimentul pe multi.

Din 16 martie ar fi trebuit ca MTS sa colecteze informatiile de la fiecare ramura de sport, iar acum sa fi avut aceste scenarii! Este adevarat. Avem si federatii care nu inteleg ca valoarea unei astfel de structuri sta in cluburile puternice.

Citesc cu mirare in Legea  privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si nu imi vine a crede. Masurile de ajutor financiar au ,,fost pasate” la autoritatile locale!

,,(2) Pe durata stării de alertă, în scopul susținerii structurilor sportive, definite conform Legii nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale pot aproba, prin hotărârea consiliului local și/sau județean, după caz, diverse forme de sprijin pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare sau de natură salarială ale structurilor sportive care își au sediul pe raza administrativ-teritorială ale acestora. În cazul acestor forme de sprijin, pe durata stării de alertă, nu sunt aplicabile prevederile legale privind ajutorul de stat și prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare.”

Pai stie cineva ca mecanismul asta nu functioneaza!?
Vorbiti cu Tudorache la Sectorul 1, cati bani a dat in cei 4 ani de mandat ca primar la sport, din cei 17 mil euro promisi anual!?In ce calitate dicteaza demiterea antrenorilor la FC Rapid si da ,,indicatii pretioase” tuturor din club daca nu are nici o calitate in afara de …,,parteneriat cu numele pentru promovarea sportului in Sectorul 1”!?

Raspuns FC Rapid

Solicitare date_FC Rapid Bucuresti

Solicitare date_PS1_13 03 2020

Raspuns PS1

Va spun eu! Zero! Nada!Nothing! Nimic!

Acolo sa ne gasim solutia sa nu dam faliment!?

Este trist si strigator la cer cum sportul romanesc are parte numai de conducatori incompetenti!
#politicisport

Comments: no replies

Join in: leave your comment