Referendum TVR 1 – FCSB vs CSA Steaua

Aseara am fost invitat de Mihai Radulescu la #Referendum pe #TVR1 pentru a dezbate ,,daca FCSB are dreptul de a juca pe noul stadion din Ghencea” administrat de CSA Steaua Bucuresti.
Ei bine, trecand peste toate argumentele pro si contra, trebuie retinute urmatoarele:
stadionul este construit din bani publici, este administrat de catre CSA Steaua Bucuresti si ca orice investitie din bani publici trebuie si administrat ,,judicios”;
– argumentul ca nu ar fi etic si moral ca FCSB sa joace pe stadionul CSA Steaua Bucuresti este unul cel putin ridicol;
-CSA Steaua are obligatia de a face venituri proprii ca un adiministrator (bun) al unei investitii din banii nostri (publici);
-nu vad motive pentru ca CSA Steaua sa NU promoveze in Liga 1. Sugestia mea este infiintarea unui SA sportiv la care CSA sa fie actionar majoritar si s-a rezolvat problema!
Intrebari care se pun:
1. Are CSA Steaua capacitatea de a promova in Liga 1!?
2. Are capacitatea de a gasi si alti finantatori privati pentru a construi un buget anual suficient pentru a face performanta si nu pentru a se bate la retrogradare!?
3. Este corecta organizarea in Romania a domeniului sport!? Desi avem garantate prin Constitutie dreptul de libera asociere si cel al egalitatii de sanse, structurile de drept public SUNT ,,mai egale” decat structurile private!?

Consider ca Romania trebuie sa isi concentreze eforturile financiare si nu numai, pentru:
modernizarea si extinderea infrastructurii sportive;
dezvoltarea industriei sportului si intarirea rolului sectorului privat in domeniu;
– dezvoltarea sportului scolar si universitar ca baza a piramidei sportului romanesc. Reorganizarea Asociatiilor Sportive Scolare si Asociatiilor Sportive Universitare (obligatorii pe langa fiecare unitate de invatamant / institutie de invatamant superior). Consolidarea rolului CSS urilor si CSU urilor pentru dezvoltarea sportului de performanta, marirea numarului sportivilor legitimati de la 300.000 la 3,5 milioane, aplicarea criteriilor specifice de selectie la varste fragede si directionarea copiilor talentati catre sportul de mare performanta!
dezvoltarea si finantarea cu preponderenta de proiecte si programe pentru copii si juniori ale structurilor sportive private prin mecanismul finantarii din bani publici a proiectelor si programelor sportive;
dezvoltarea mecanismului sponsorizarii in sensul încurajării ca toate firmele din Romania sa sponsorizeze structurile sportive;
dezvoltarea parghiei contractului de publicitate in sport, facilitati acordate pentru companii de promovare prin sport;
Inchei reamintindu-va ca Romania NU ar mai trebui sa alerge in aceasta perioada dupa ,,medalii”! Rezultatele extraordinare astazi sunt exceptii sau ,,accidente fericite” ( vezi cazuri ca Simona Halep, Popoviciu) care au venit ca urmare a investitiilor facute de familie!
Performanta sportiva este o rezultanta a educatiei in timp iar performanta economica este direct proportionala cu nivelul de educatie si starea generala de sanatate a natiunii!
Recomand echilibru si intelepciune tuturor factorilor decidenti pentru a avea mai intai o natiune sanatoasa, o economie performanta si mai apoi medalii la Jocurile Olimpice!
Emisiunea poate fi urmarita aici:
Partea 1 https://www.youtube.com/watch?v=JNW_kTdjvIY
Partea 2 https://www.youtube.com/watch?v=JNW_kTdjvIY

Comments: no replies

Join in: leave your comment