Peste 2.000 de copii pana la un an au murit in 2009 in Romania

Zilele trecute am ramas cu totiii socati, urmare a evenimentului tragic petrecut la maternitatea Giulesti. In timp ce noi crucificam o asistenta si aruncam toata responsabilitatea si vina in carca ei, organizatiile internationale ne consoleaza: unii cu vorbe dulci, atii chiar cu propuneri de a ne ajuta la refacerea maternitatii.
Guvernantii au gasit si vinovatul si solutia: inchidem tot, si maternitate si asistenta.
 Pe HotNews.ro a aparut astazi materialul de mai jos. Daca aceste date sunt  adevarate, ganditi-va totusi, cata durere poate exista in aceasta sarmana tara.
 Daca vocile parintilor si scancetele de durere ale saracilor copiii ar putea umple golul cuprins in spatiul dintre urechilor guvernantilor nostri, poate si-ar da si ei seama ca sunt adevaratii ucigasi ai acestora dar si ai sistemului de sanatate si asa dezastruos pe care il avem.
 
Seful Sectiei de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Elias, prof. dr. Radu Vladareanu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca, in 2009, un numar de 2.250 de copii, cu varste cuprinse intre zero luni si un an, au murit, in tara noastra, ceea ce a dus la o rata a mortalitatii de 10,1‰, ingrijoratoare, dupa cum spune medicul, fiind cea mai mare din Europa.

Prof. dr. Radu Vladareanu a precizat ca 30% din nou-nascutii, cu varste cuprinse intre zero luni si un an, au ca si cauza a mortii pneumonia si virozele respiratorii, lucruri inacceptabile in alte tari civilizate. De asemenea, potrivit medicului, o alta cauza de deces la nou-nascuti o reprezinta malformatiile congenitale.

Potrivit datelor internationale, in fiecare minut, in lume, o femeie moare insarcinata si anual 4 milioane de copii mor in primele 28 de zile de la nastere.

La randul sau, presedintele Societatii Romane de Obstetrica si Ginecologie, Gabriel Banceanu, a sustinut ca Romania sta mult mai bine in clasamentul european, aproximativ la jumatatea acestuia, in ceea ce priveste mortalitatea materna, precizand ca in cursul anului trecut au murit in timpul nasterii si in perioada de lauzie 31 de femei. Cele mai multe dintre acestea (15) au decedat din cauza emboliilor pulmonare si a emboliilor la creier.

Gabriel Banceanu a afirmat ca, in lume, aproximativ 25% din decesele materne sunt provocate de sindromul hemoragic, care poate fi evitat in proportie de 100% in tarile dezvoltate, unde nu mai poate fi considerat o cauza de deces.

Pe de alta parte, presedintele Societatii Romane de Obstetrica si Ginecologie a mentionat ca in 2008, in Romania, existau aproximativ 2.500 de obstetricieni – ginecologi. ‘Multi fac rezidentiatul la stat si apoi umplu cabinetele private’, a sustinut Banceanu.

Comments: no replies

Join in: leave your comment