Pe cand si in Romania?

Venue-Belgrade-ArenaKombank Arena din Belgrad (fosta Beogradska Arena) este construita pe o suprafata de 48.000 mp si are o capacitate de 25.000 de locuri. A fost construita in 2004 si in acelasi complex mai exista o sala mai mica de incalzire dar si o parcare imensa. Am vazut imagini de la un meci de baschet cu sala plina. Este o atmosfera extraordinara care iti da fiori….Sportul inseamna spectacol iar sarbii stiu asta.
Uitandu-ne la ce infrastructura in sport au sarbii nici nu spui ca a trecut razboiul peste ei.
Tot in Belgrad regasim o arena mai veche construita in 1973 – Pionir Arena care are 7000 de locuri si este construita pe o suprafata de 16.000 mp.

Venue-NisLa Nis au Cair Arena construita pe o suprafata de 11.000 mp cu 4000 de locuri. A fost construita in 1974 si modernizata in 2011.

Novisad-ul este un oras cosmopolit in care sportul isi are locul lui. Sunt aproximativ 200 de cluburi sportive si au peste 15.000 de sportivi legitimati fiind fieful loturilor nationale la jocurile de echipa precum baschet, handbal si volei. Uitandu-ne in campionatele noastre de baschet si volei unde „legea” este facuta de sportivii sarbi te intrebi de ce nu avem si noi o politica de stat care sa promoveze dezvoltarea sportului?!

Venue-ZrenjaninKristalna Dvorana Arena din Zrenjanin are doar 3000 de locuri si este construita in 2009.

Acestea sunt arenele unde se joaca la Campionatul Mondial de Handbal Feminin editia 2013.

La noi Sala Polivalenta continua sa fie gazda showurilor erotice, expozitiilor de pasari, duminicilor religioase, targurilor expozitionale de toate felurile.

Quo Vadis Romania?

Comments: no replies

Join in: leave your comment