CSM Bucuresti castiga titlul national la handbal feminin si de vicecampion la handbal masculin!

champions-DVNJQJVLa numai doi ani de la numireea unei noi echipe manageriale, care a pus pe picioare un proiect extrem de curajos, ”Tigroaicele” au readus Capitala pe harta campioanelor: primul titlu la handbal feminin după 12 ani și primul la jocurile de echipă după o pauză de șapte ani. Succesul de marți, 26 mai, confirmă că ”BUCUREȘTIUL SUNTEM NOI”! Argintul cucerit de echipa de băieți, învinși merituoși ai finalei, întărește și mai mult valoarea proiectului de la CSMB.

După victoria de la București, 23-22 (13-11), ”Tigroaicele” au mers la Baia Mare pentru a închide finala dintr-un singur meci. Și au făcut-o în stil de mari campioane: scor 20-17 (11-6), după un joc pe care l-au controlat cu autoritate de la început până la sfârșit.
    Când ai în poartă o jucătoare ca Mayssa Pessoa, care a avut 15 intervenții magnifice, când apărarea este mobilă, voluntară și impenetrabilă, când Linnea Torstensson nu poate fi oprită nici măcar atunci când este luată om la om, când Ana Paula Rodrigues inventează pase geniale și finalizări pe măsură, când Cristina Vărzaru se înșurubează pe semicercul advers precum un pivot de meserie și scoate 7 metri și eliminare, când Carmen Martin are precizie de ceasornicar, când Deonise Fachinello și Ekaterina Vetkova taie orice construcție adversă, iar peste toate când Mette Klit aranjează toate aceste piese într-un angrenaj perfect, atunci nu poate fi decât o singură învingătoare: CSM BUCUREȘTI.
    Exceptând o singură egalitate, 6-6 (min. 18), ”Tigroaicele” au condus permanent pe tabelă, chiar și cu cinci goluri: 11-6 (pauză) și 18-13 (min.45). În prima repriză, din minutul 18 și până la pauză, gazdele nu au putut marca nici măcar un singur gol. În repriza a doua, HCM Baia Mare s-a apropiat până la două goluri, dar experiența ”Tigroaicelor” și-a spus cuvântul. Victorie cu 20-17 și primul titlu național din istorie pentru CSMB. Felicitări jucătoarelor, staff-ului tehnic și tuturor celor care le-au fost alături în acest sezon.
    CSM București: Pessoa 15 intervenţii, Tolnai (portari) – Da Silva, Manea 2, Torstensson 7, Rodrigues 3, Vărzaru 1, Curea 1, Martin 4, Fachinello 2, Bazaliu, Vizitiu, Tivadar, Vetkova, Glibko, Nan. Antrenor: Mette Klit.
”Tigrilor”, suntem mândri de voi!
    După ce jucătoarele de la CSM București și-au primit medaliile și tricourile de campioane, a venit rândul băieților de la CSM București să încerce o victorie în sala de la Baia Mare, care ar fi împins finala în meciul al treilea, decisiv. La București, Minaur se impusese cu 26-24. Gazdele au început și de această dată mai bine, conducând pe tabelă cu 1-2 goluri. ”Tigrii” nu au cedat, iar până la pauză, impulsionați de excelentul Nicușor Negru, au reușit să egaleze, 10-10 și, mai apoi, 11-11. Minaur a intrat la pauză cu avantaj minim: 12-11. În prima parte a reprizei secunde, câteva minute de imprecizie în atac a CSM-ului a permis Minaurului să se desprindă la 18-13.
    ”Tigrii” au început o cursă teribilă de urmărire, ajutați și de paradele incredibile ale portarului Ionuț Iancu, astfel că au ajuns până la o lungime în spatele gazdelor. Pe final, experimentații jucători ai băimărenilor au făcut însă diferența, iar Minaur s-a desprins decisiv la trei goluri. Baia Mare s-a impus cu același scor ca la București, 26-24, dar ”Tigrii” merită toate felicitările pentru performanța de a fi vicecampionii României, ediția 2014-2015. Jucătorii, antrenorii și toți cei care au fost alături de ei merită felicitați!
    CSM București: Iancu (19 intervenţii), Blazevic (3 intervenţii),  – Sîncelean, Pătru, Wetterbrandt 1, Milosevic 3, Militaru 1, Constatinescu, Novanc 1, Şomlea 2, Kostadinovic 1, Marijanac 1, Negru 10, Rotaru, Ungureanu 1, Stamate 3.
Material preluat de pe www.csmbucuresti.ro

Comments: no replies

Join in: leave your comment