Antonescu: Ponta, politicianul anului 2012. Eu rămân cu regretul mistificării referendumului

12e8d24013e7d42ddc5a047868a40894_10513900„Eu sunt încă, şi sper să rămân aşa, capabil de regrete şi capabil de sentimente. Nu am foarte multe regrete legate de 2012, am un sentiment sincer de mulţumire faţă de Dumnezeu că mi-a dat puterea să îndur multe cât au fost de îndurat în fiecare zi. Regrete personale nu am. Sigur că rămâne un regret împărtăşit de 7,5 milioane de oameni că o pronunţare clară la urne, democratică, fără echivoc, a fost mistificată de o decizie a Curţii Constituţionale, dar asta nu are o conotaţie personală specială, ci este, repet, unul dintre cele 7,5 milioane de regrete”, a afirmat Antonescu, într-o conferinţă de presă, fiind întrebat care este regretul său personal pentru anul 2012.

Totodată, Antonescu a spus că premierul Victor Ponta ar merita premierul de politician al anului 2012, însă acesta s-a remarcat datorită victoriilor în serie ale USL.

„Eu cred că exact ca în competiţiile sportive, când mai mulţi sportivi se comportă excepţional, contează însă foarte mult ce competiţie a câştigat echipa. Cel mai important lucru care s-a realizat în acest an este această victorie în serie a USL, care s-a concretizat până la urmă printr-o venire cu deplină legitimitate şi cu un masiv sprijin parlamentar, la guvernare. Guvernul are un lider care este prim-ministrul şi din punctul acesta de vedere, pentru mine, dacă ar fi să decernez un asemenea premiu, dacă m-aţi sili, pentru că este întotdeauna greu să dai numai unuia premiu, dar Victor Ponta ar fi, fără niciun fel de problemă, politicianul anului„, a spus Antonescu.

Liderul PNL a arătat că anul 2012 a fost pentru el personal „unul greu, plin cu de toate”, deoarece atât el, cât şi partidul au fost ţinta unor campanii de presă care l-au „mâhnit” pentru că vizau dislocarea USL, însă s-a reuşit datorită alianţei cu PSD ca PNL să obţină cel mai mare succes electoral de după 1990, iar el a obţinut cel mai mare procent realizat vreodată de un candidat la Senat pe vot uninominal.

Antonescu a evidenţiat că PNL este un „partid puternic”, care deţine o treime din administraţia locală şi din Parlamentul României, iar pentru 2013 doreşte să răspundă aşteptării românilor de a avea o guvernare „altfel”, „corectă şi eficientă”.

Potrivit liderului PNL, în 2013 obiectivele majore ale partidului şi USL ţin de relansarea economică, proiectul de reorganizare a statului prin modificarea Constituţiei şi regionalizare, reformarea activităţii Parlamentului pentru ca acesta să devină „centrul de greutate al vieţii politice”.

Antonescu a mai precizat că va petrece de Anul Nou în ţară, pe Valea Prahovei, alături de familie şi de „un grup de colegi”.

sursa www.mediafax.ro

Comments: no replies

Join in: leave your comment