Succes Zoli! Bravo Cornel!

Zoltan Kelemen (25 de ani) e singurul sportiv din România care va participa la Mondialele de Patinaj Artistic, care încep azi şi se încheie pe 30 ianuarie, la Berna (Elveţia).

Atât sportivul din Miercurea Ciuc, cât şi antrenorul său, Cornel Gheorghe, îl acuză pe Adrian Ciobanu, preşedintele Federaţiei Române de Patinaj, că le pune “beţe în roate”.

Deşi se simte în formă, patinatorul Zoltan Kelemen spune că federaţia nu-i dă bani pentru participarea la Campionatele Mondiale şi că trebuie să se descurce pe cont propriu. Mai mult decât atât, sportivul a fost nevoit să facă singur rost de 5.000 de euro, bani necesari pentru pregătirea şi cazarea pe perioada competiţiei.

 “Am ca obiectiv să egalez sau să îmbunătăţesc rezultatul de la ultimele competiţii, când m-am clasat pe locul 19. Mă simt în formă şi vreau un rezultat bun la acest concurs, pentru a le demonstra celor de la federaţie că merit să fiu ajutat mai mult. Nu mă gândesc să mă retrag din cauza acestor piedici, chiar mă ambiţionează. Nu îmi pare rău că nu am ales un sport mai bănos, dar nici nu vreau să bat pasul pe loc. Simt doar frustrare în acest moment”, spune Zoltan.

 Cornel Gheorghe îl antrenează gratis El a fost completat de Cornel Gheorghe, cel care îl pregăteşte de 7 ani: “Domnul preşedinte a spus că pentru Kelemen nu sunt bani, dar a adus o antrenoare din Turcia pentru o sportivă care participă pentru prima dată la Europenele de juniori şi are şanse mici de a prinde finala. Pe mine mă vrea afară din ţară. Mi-a desfiinţat postul şi îl antrenez voluntar pe Zoli. Ciobanu are un cui împotriva mea şi, prin ricoşeu, împotriva sportivului meu. A spus în şedinţa federală că locul 19 obţinut anul trecut a fost ocupat doar cu ajutorul lui Dumnezeu şi că rezultatul de la Europene e unul de c…t. Nu e o atitudine normală pentru un oficial”.

Ciobanu: «N-a făcut performanţă» Preşedintele Federaţiei Române de Patinaj, Adrian Ciobanu, a explicat de ce nu este de acord să-l sprijine financiar pe patinatorul Zoltan Kelemen. “Ce mari performanţe a făcut şi Kelemen la Olimpiadă? Vă spun eu, a ocupat locul 29! Cerea mulţi bani, vreo 6.000 de euro pentru un cantonament înainte de Europene, dar rezultatele nu-l recomandă pentru acest efort financiar făcut de Federaţie”, a spus Ciobanu.

 Nu vede cu un ochi! Chiar dacă şi-a pierdut un ochi într-un accident din copilărie, Zoltan nu a renunţat niciodată la visul de a ajunge patinator. Sportivul concurează chiar dacă are un ochide sticlă.

sursa:libertatea.ro

Comments: 1 reply added

  1. Paula 10 februarie 2011 Răspunde

    Bravo Zoli si Cornel! O singura observatie... Nu au fost mondiale in ianuarie ci Campionatele Europene. La mondiale paricipa oare?

Join in: leave your comment