Salt cu parasuta de la 3000 m

De ceva timp, cautam sa tai de pe lista, saltul cu parasuta. Intr-o zi trebuia sa se intample. Prietenul meu Ciprian Haman m-a sunat intr-o zi de vineri: „Sarim maine cu parasuta?” si i-am raspuns scurt:” DA!”

Asa ca, sambata dimineata ne-am infatisat la aerodromul din Clinceni.

La prima vedere pare ceva extraordinar si periculos. Costul este de 150 euro pentru o saritura. Trebuie sa ai curajul de a te hotara si apoi te rogi ca totul sa fie bine.

Daca va pasioneaza astfel de sporturi sfatul meu este sa nu ezitati, duceti-va, pentru ca aveti ce vedea si simti.

Sa nu va sperie tipul de avion cu care o sa urcati pana la inaltimea de la care incepe saltul. Este un frigider scos din uz si la care i s-a atasat aripi si un motor. Glumesc bineinteles. Este unul din cele mai sigure avioane din lume. Cam depasit ca infasisare dar sigur. Se zboara aproximativ 45 minute pentru a ajunge la inaltimea de 3000 m.

Ai sansa sa vezi zona lacului de la Mihailesti, Bucurestiul cu toate experimentele arhitecturale chicioase, parcelele de pamant nelucrate comasat care iti reamintesc ca nu mai avem agricultura in tarisoara asta dar avem turism Unul din turistii de baza esti chiar tu.

Saritura in sine este o experienta unica. Cam scurta ce-i drept, pentru ca saltul in sine  presupune cam 30-45 secunde un salt in gol dupa care, poc, ti se deschide parasuta si vei avea o planare pana la locul de aterizare. Unii au mari sanse sa aterizeze foarte departe de aerodrom ceea ce inseamna ca iti vei cara paarsuta si echipamentul pana „acasa’.

Organizatorii sunt oameni pasionati de acest sport si cu siguranta foarte putini. Cert este ca sunt devotati meseriei si ceea ce fac, fac bine.

Ai visat vreodata ca zbori? Ei bine dute la Clinceni si zboara!

Eu am facut-o si a meritat.

Comments: 1 reply added

  1. Rus CM 22 septembrie 2010 Răspunde

    felicitari!!! poate ma duci si pe mine cand ajung la bucuresti ....vorbim.Sa ne vedem sanatosi! dar o poza de sezon nu ai avut? ...sau candidezi la primaria bucurestilor!

Join in: leave your comment