Romania incotro?

Nu pot uita aceasta ipostaza a presedintelui Romaniei refuzat de presedintele Frantei pana si a-si da mana. Refuzul arata saturatia pe care pana si unul din sustinatorii ferventi ai politicii Romaniei de a se integra european a pus capac unei relatii indelungate.

In aceasta seara s-a supus la vot mandatarea reprezentantului sectorului 4 la Delegatia Permanenta a PNL pentru a se exprima visavi de alianta dintre ACD (PNL+PC)  si PSD. Un vot impotriva, una bucata abtinere si restul pentru. Si eu am fost pentru, cu mentiunea conjuncturala a incompatilibitatii intre doctrine dar efortul comun pentru un tel comun: daramarea incompetentei camarilei portocalii si a incercarilor lui Basescu de a deveni al doilea, cel mai urat, dictator al Romaniei.

Tot astazi a aparut un material interesant pe www.cursdeguvernare.ro  care il are ca actor principal pe Ludovic Orban.

 Ar avea ceva logica ce spune Ludovic Orban acolo. Problema este ca din pacate conjuncturile nu sunt aceleasi. Imixtiunea presedintelui in justitie, incercarea de a-si adjudeca puteri neconstitutionale si apropierea spre dictatura sub umbrela „democratiei si a statutului de presedinte jucator” sunt justificari subtiri ale unui om care a militat pntru daramarea molimii psd-iste si partizan inflacarat al aliante Dreptate si Adevar.

Daca Basescu ar fi vrut sa fie „foarte jucator’ trebuia sa-l lase pe Stolojan presedinte si sa-si consolideze o pozitie de om politic capabil, din postura de premier, sa gestioneze si cresterea economica din perioada 2004-2008 cat si situatia de criza actuala. Ce a facut in schimb? L-a sapat pe Stolojan si l-a „lucrat” pe Tariceanu incercand sa faca doua lucruri atat de evidente pentru oricine; odata adjudecat postul de presedinte a incercat sa-si puna in practica planul de a deveni presedinte jucator si de a prelua din atributiile premierului. A mintit cu nerusinare si a ajuns prin masinatiuni sa mai ia un mandat de presedinte dar nu unul de patru ani ci unul de cinci ani. Va reamintesc doar cateva „zone fierbinti ” in care asocierea numelui domniei sale este inca…neelucidata; lovirea acelui copil in timpul campaniei electorale, tiganca imputita, dosarul flota, patrazmalacurile din functia de primar general si ministru al transporturilor, rapirea ziaristilor in Iraq, si altele.

Traian Basescu s-a implicat in continuare in toate domeniile fierbinti ale tabloului politic si nu numai din Romania, consolidand rolul aparatului juridic, sprijinit din urma de cel al serviciilor secrete si vra sa ajunga incet, incet acolo unde domnia sa doreste: sa controleze absolut tot si sa invie camarila portocalie pitita dupa scobitorile trimise la inaintare la emisiunile tv.

 Cum se numeste acest demers; DICTATURA.

Nu cred ca lui Ludovic i-ar placea sa-l salte DNA-ul sau alt serviciu dintr-o sedinta pentru ca a facut putin looby pentru un amarat sau o cauza nobila neprotejata si sustinuta de legislatia ambigua, gest care poate fi usor interpretat la trafic de influienta si arestat preventiv ca un periculos infractor.

 Alianta cu PSD este o anomalie in oceanul de anomalii ale societatii noastre. A combina strutul cu camila nu este tocmai cea mai reusita incrucisare.

 Ca sa nu revenim la o dictatura absoluta, este insa scuzabil si fundamentat acest demers: O alinata care sa-i  faca uitati pe cei care ne-au tras in jos mai mult decat comunismul.

As vrea sa va mai spun ceva. Am foarte multi prieteni in PSD, oameni de calitate care au principii. Nu incape indoiala ca platforma liberala cu cea social democrata este incompatibila dar au scopuri pentru care membrii „mor”.

Bineinteles ca sunt si in PNL si in PC si chiar in UDMR astfel de membri- marul discordiei si datatorul de majoritate in actuala guvernare si majoritate parlamentara.

A fi patriot si a te dedica crezului tau politic inseamna consecventa, caracter, luciditate si a lupta pentru respectarea principiilor. Nu uitati ca Romania nu este o miza conjuncturala ci este produsul istoriei acestui neam foarte incercat dea lungul timpului.

Comments: no replies

Join in: leave your comment