Putin investeste in sport pentru a aduce bani Rusiei

Unii investesc in sport si privesc cu incredere in viitor. Vladimir Putin este un barbat care are curaj. A dovedit acest lucru de nenumarate ori. Pentru mine nu este o surpriza. Apropierea lui de miscarea sportiva vine ca o rezultanta a educatiei primite. Vrea la Soci un stadion central, un palata al sporturilor pentru sporturile pe gheata si alte 104 situri ale viitorului oras olimpic. Toate vor fi construite pana la inceputul lui 2013. Noi unde vom fi atunci? (pe harta sportului olimpic?).

Pentru ca sportivii să ajungă mai uşor în staţiunea Krasnaya Polyana, aflată la circa 40 de km de Soci, autorităţile vor construi şi o autostradă, cu 6 tuneluri, 36 de treceri de cale ferată şi 31 de poduri, notează The Voice of Russia, în ediţia electronică. Pe această autostradă se va putea circula atât cu maşina, cât şi cu trenul.

Ieri, premierul Vladimir Putin a însoţit delegaţia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), condusă de preşedintele Jean-Claude Killy, care a inspectat stadiul lucrărilor de la Soci. Jean-Claude Killy s-a arătat foarte mulţumit de modul în care ruşii au abordat organizarea JO.

Tot de numele lui Vladimir Putin se leagă şi organizarea unei curse de formula 1 la Soci, în 2014. Directorul executiv al Formulei 1, Bernie Ecclstone, a declarat de curând că va semna contractul în acest sens, de îndată ce documentul va fi parafat de o “persoană foarte importantă din Rusia”, surse apropiate procesului afirmând că este vorba de Vladimir Putin.

Premierul doreşte ca Rusia să fie gazdă şi sportivilor care vor participa la Cupa Mondială din 2018, unul dintre punctele fierbinţi urmând să fie stadionul olimpic din Soci.

Cea mai scumpă Olimpiadă de iarnă

Pentru Olimpiada din 2014, Rusia va beneficia de fonduri în valoare de peste 9,2 miliarde de euro, ceea ce o face cea mai scumpă Olimpiadă de iarnă din istorie. Doar pentru organizarea JO de la Beijing s-au alocat mai mulţi bani, respectiv peste 27 de miliarde de euro, în vreme ce pentru organizarea JO de la Atena s-a alocat aceeaşi sumă.

Marile grupuri industriale din Rusia şi-au manifestat interesul de a contribui la buna desfăşurare a JO. Preşedintele Companiei de Căi Ferate din Rusia, Vladimir Yakunin, a declarat că societatea pe care o conduce va face investiţii de circa 100 de milioane de euro.

Avânt pentru turism şi imobiliare

În 2014, numai puţin de 300.000 de turişti sunt aşteptaţi să viziteze oraşul Soci în timpul olimpiadei. Pentru cazarea lor, vor fi disponibile mai multe de 196.000 de camera de hotel.

De asemenea, preţul proprietăţilor din zona oraşului Soci a crescut substanţial. Potrivit unei analize realizate de Cushman&Wakefield, cei care vor să îşi cumpere o proprietate în Soci trebuie să fie dispuşi să scoată mai mulţi bani din buzunar decât dacă ar vrea să deţină un petec de pământ în Moscova.

Un material de Simona Diaconu.

Comments: no replies

Join in: leave your comment