Portocalele si culoarea portocalie

In familia mea bem suc de portocale. Aproape in fiecare dimineata.

Am o placere deosebita, de a le cumpara – personal, cantarindu-le, masurandu-le si asezandu-le in sacosa. Le aleg dupa aspect, dimensiuni si culoare. Cele mari, strambe si lipsite de continut le dau deoparte. Au chipul lui Basescu. Nu fac cinste lumii acestui fruct -imi spun in mintea mea.

Ajungand acasa il atrag si pe fiul meu Victor in aceasta activitate. Eu curat portocalele si le desfac, i le asez in robot si el le apasa, bucurandu-se de sucul care il va bea din pahar. Cele pline, zemoase si usor date in parg sunt cele mai bune. Au forma si culoare placuta. Dau un suc consistent, bun la gust.  

Pentru asta, ar trebui sa nu uram culoarea portocalie.

In 2004 o fractiune politica si-a ales culoarea portocalie. Nu stiu cate portocale intregi mai sunt in acest partid dar cred ca natiunea este insetata si tare ar vrea sa bea un suc de portocale.

PS. Uitasem…Am o jacheta matlasata de culoare portocalie. Iarna trecuta, prietenii care-mi cunosc apartenenta politica, ma luau peste picior. Abia astept ca aceasta culoare sa nu mai fie asociata cu fractiunea politica pe cale de disparitie.

Comments: 1 reply added

Join in: leave your comment