Iesi afara, javra ordinara!

Cand nici cei care te apara nu te mai iubesc, ar trebui sa-ti pui mari semne de intrebare daca nu ar trebui sa-ti faci bagajele si sa te retragi.

 Bineinteles ca nu este Basescu, omul care sa recunoasca elegant, ca este prea mic pentru costumul prezidential. Oricat ar vrea sa controleze tot, nu va putea controla nemultumirea celor din MAI care au de platit rate la banci, de hranit copiii si de trimis la scoala.

Cand mai auzi la fereastra si scandari de genul „Du-te Basescu, dupa Ceausescu!” cred, sau mai degraba sunt convins, ca le cam tremura lenjeria intima pe domniile lor consilierii prezindentiali iar Basescu nu statea tocmai confortabil in spatele perdelelor.

Bineinteles, marsul de protest si demonstratia de nemultumire din fata Palatului Cotroceni a angajatilor MAI, au fost ilegale. Normal ar fi fost ca jandarmeria sa-i opreasca prin orice mijloace pe colegii lor sa se deplaseze din Piata Victoriei spre Palatul Cotroceni.

Hai sa fim seriosi. Despre ce vorbim?

Oamenii au o justificata nemultumire si oricine ar fi procedat la fel.

Spuneam mai prin primavara, ca varful nemultumirilor sociale va fi atins undeva prin toamna. Toamna 2010 este lunga dragii mei.

 Nemultumirea administratiei prezidentiale este la fel de justificata ca si manifestatiile tuturor sindicalistilor. Dar aceasta nu trebuie privita ca un deranj intr-un inceput de weekend, asa cum nici o cohorta de slugai iresponsabili si obisnuiti cu deprinderi canine ca linsul mainii nu pot fi comparati cu niste oameni care pentru cativa galbeni stau in soare, frig, ploaie sau ninsoare ca sa vegheze la ordinea publica. Cel care strica aceasta ordine este insasi Traian Basescu.

Si da, are dreptate dl Hosu cand afirma ca, daca manifestatia celor de la MAI este ilegala, la fel de ilegal este aproape tot ceea ce face Basescu.

Asteptam cu mare nerabdare sa inceapa circul. Sa se depuna motiunea de cenzura, sa se schimbe guvernul si de ce nu, sa ajungem la suspendarea presedintelui inchipuit.

Daca in perioada iliesciana eram enervati de limbajul de lemn al presedintelui Iliescu, ne dam seama astazi ca maniera lui Traian Basescu de a ne invrajbi unii impotriva celorlati nu este tocmai ceea ce ne dorim.

Bineinteles ca nu intotdeauna ceea ce ne dorim este si ceeea ce ne trebuie. Traian Basescu va fi victima propriei lui creatii -sistemul falimentar condus de o gasca de incapabili.

Daca ultimii prieteni ai lui Basescu, si ma refer aici la angajatii MAI pentru ca celelalte servicii cu siguranta nu sunt atat de inconstiente sa moara pe mana lui Basescu-oricat de credincioase ar parea acum, vor coace o actiune prin care sa intram intr-o oarecare normalitate, sa nu va mirati dragii mei.

Toamna lui 2010 va fi lunga….

Comments: 2 replies added

  1. Paul-Sorin Tiţa 26 septembrie 2010 Răspunde

    Eu nu aştept niciun circ. Ar fi bine să cadă guvernul criminal care conduce România şi să fie suspendat Traian Băsescu, să revenim la normalitate pe căi legale. Altfel, iar ne pasc revolte populare, iar aceasta nu este nicio bucurie.

  2. hidroizolatii 28 septembrie 2010 Răspunde

    Bag de seama ca avem de-a face cu un guvern optimist deoarece ei nu vad si nu aud ca sanatatea e nesanatoasa, ca invatamantul e repetent, ca oamenii de rand sau oamenii legii impreuna cu sindicatele ies fericiti in strada sa aplaude guvernul...dar care guvern, acesta e invizibil sau mai bine zis cred ca e mort in urma razboiului cu criza!

Join in: leave your comment