Doina Melinte schimba directorii cluburilor sportive. Comanda politica sau initiativa?

Cu ocazia Crosului Loteriei Romane care a avut loc la Bacau duminica 3 octombrie, Doina Melinte face o declaratie care ar trebui sa ne puna pe ganduri. Va schimba toti directorii cluburilor municipale. Acestia, vor trebui sa se prezinte la concursul pe care Autoritatea pentru Tineret si Sport il va organiza.

Stim cu totii ce inseamna acest concurs. Gasca portocalie mai are niste baieti care trebuie multumiti intr-un fel sau altul.

Prima victima Relu Auras, director la CSM Bacau. Acestuia i-a fost reziliat contractul de management in urma unui control care a constatat printre altele ca arhiva nu este snuruita…. Vai ce crima ingrozitoare!

Dupa ce odata cu preluarea fraielor puterii, PDL a schimbat aproape toti directorii Directiilor pentru Tineret si Sport din tara, acum, mai au o reduta: cluburile sportive municipale si cele departamentale.

Care credeti ca este miza? Este o intrebare fireasca.

In actuala conjunctura, fiecare banut conteaza pentru pusculita partidului. Va intrebati probabil de unde? Ei bine de acolo de unde nu sunt!

In 2010, ANTS nu a alocat pana la 1 octombrie nici macar 1 leu celor doua programe nationale (Promovarea Sportului Pentru Toti si Promovarea Sportului de Performanta) care mai ajutau ca o perfuzie Asociatiile Judetene pe ramuri de sport si cluburile sportive. Sunt cunoscute insa practicile prin care este alimentata pusculita partidului cu sume necesare intretinerii unui sediu sau altul sau pur si simplu „cotizatia” lunara pe care fiecare directoras trebuie  sa o achite, tribut al numirii sale in functie. Credeti ca este usor sa rezisti presiunilor si santajului ?

 Au fost reduse cu 25% nu numai salariile angajatilor din domeniul sportului dar si premiile sportivilor. Acestea din urma si asa erau vai de capul lor, mici si uneori diminuate, de ne puneam intrebarea daca o fac intentionat pentru a ne enerva sau chiar nu sunt fonduri? La o prima analiza o sa fim tentati sa spunem ca nu sunt fonduri.

Este adevarat ca traversam o perioada grea si intelegem acest lucru mai bine ca oricare alta categorie sociala.

Am inteles ca suntem intr-o perioada de tranzitie. Am inteles ca trebuie sa strangem din dinti si sa ne pregatim in continuare pentru ca tara are nevoie de bani pntru infrastructura si investitii. Acum intelegem ca este criza.

 NU intelegem insa de ce atata nepasare pentru miscarea sportiva din Romania?!

Zecile, sutele de milioane de euro cheltuite nechibzuit atat de conducerea celor din MECTS si alte ministere, pe scenele de la malul marii si frunzele descoperite de spanioli ca brand de tara pentru Romania, ne pun la incercare rabdarea, echilibrul si credem noi ca este o mare lipsa de respect pentru miscarea sportiva in aceasta perioada in care valorile acestei natiuni nu mai sunt conduse de valori ci de nonvalori. 

In aceste conditii ne punem firesc intrebarea; CHIAR DORITI SA NE DESFIINTATI DE TOT?

Nu uitati ca in ultimii 20 de ani singurele bucurii ale acestei natiuni au fost evenimentele sportive care au scos lumea in strada. Este foarte adevarat ca a mai iesit poporul in strada la mitinguri de protest, greve dar si la chermezele politice pe post de aplaudaci.  Rezultatele in lumea fotbalului sunt istorie iar nationala noastra este egala Albaniei. Mai contam la nivel mondial, razlet, in cateva discipline in care nu avem deloc strategii. NU AVEM O STRATEGIE NATIONALA IN DOMENIUL SPORTULUI !?

Sa traiti sanatos. Cititi mult si mancati ponderat, dragi romani!

Comments: 2 replies added

  1. catalin cojocaru 3 ianuarie 2011 Răspunde

    Va multumesc pentru interesul acordat site.ului www.prelungiri.ro Astazi, la ora 18.00, va aparea o noua informatie, care, cred eu, ca va va intersa. Numai bine

  2. ana 2 iunie 2011 Răspunde

    care directori schimba doamna pica aia si vin tot aia care tot politic sun numiti..... cred ca in tara asta imediat si aerul este dat doar daca ai sustinerea politica care trebuie......dezamagire totala doamna Melinte de toate numirile care le-ati facut....

Join in: leave your comment