Mai mult ca oricand, se impune stabilirea unui set de masuri pentru reluarea pregatirii sportivilor intr-un cadru organizat, dupa ridicarea starii de urgenta.
Nevoie de a iesi si face miscare, va aduce in parcuri, laolata copii cu adulti si batrani.
Riscul de infectare exista si este mai mare pentru activitatile neorganizate si necontrolate, cele spontane, simpla iesire in parc, la un loc de joaca unde oricine poate avea acces!
Aceste masuri de igienizare si dezinfectie zilnica, de a lucra pe spatii mari si individualizat, sunt mai mult decat necesare!
Ce facem in acest sens!?
Ce fac alte state!?
In alte tari, sunt promovate exercitiile fizice acasa, organizate online sub forma de sedinte comune. Se organizeaza concursuri cu cele mai bune prestatii/executii, tinandu-se legatura permanent cu elevii/sportivii. Se discuta permanent online si se tine o legatura stransa cu toti membrii si familia.
Cei care ies din starea de urgenta, reiau antrenamentele indoor si outdoor, luand masuri de igiena si de lucru individualizat, pe spatii mari/largi.
Nu este usor nici pentru sporturile individuale (mai ales cele de lupta) unde contactul fizic este permanent. Dar sunt gandite masuri si pentru aceasta zona.
Tot in alte state (la noi parca traim intr-o amortire totala iar autoritatea guvernanta in sport este inerta) s-au format grupuri de lucru, consilii nationale de criza in sport. Sunt colectate propuneri de la toate federatiile sportive si impreuna cu expertii in sanatate, stabilesc impreuna posibile scenarii, cum sa procedeze pentru reluarea antrenamentelor daca vorbim de cluburi sportive sau activitatile fizice pentru elevi si studenti.
Este clar pentru toata lumea, libertarea de miscare si exprimare in practicarea activitatilor fizice, trebuie gandita si formulata atent, pentru a preintampina orice posibil contact cu o persoana infectata!
Testarea permanenta este una din variantele vehiculate ca solutie la accesul in cadrul unui antrenament!
Avem in Romania posibilitatea de a efectua teste coronavirus in fiecare zi!? Bineinteles ca deocamdata, nu!
Dar cautam solutii!?
Ce credeti ca se poate face!?
Comments: no replies