Bucuresti a coborat pe penultimul loc in topul celor mai bune orase pentru afaceri din Europa

 Adrian Vasilache arata pe HotNews.ro ca frumoasa noastra capitala Bucuresti se afla pe penultimul loc, fiind urmat doar de Atena, in topul celor mai bune 36 de orase pentru afaceri din Europa, potrivit raportului din acest an al companiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.

Acest top a fost facut pe baza interviurilor cu manageri din peste 500 din cele mai mari companii din Europa. Anul trecut, Bucuresti ocupa in acest clasament locul 30 din 34 de orase analizate. Daca in 2009, Bucuresti era considerat cel mai bun oras din punct de vedere al costurilor cu angajatii, in acest an Capitala a coborat pe locul cinci. Comparativ cu anul trecut, Londra, Paris si Frankfurt au ramas primele trei orase europene propice afacerilor, insa Moscova a fost desemnat orasul european preferat de companiile care urmaresc sa se extinda. Mai multe companii (47) intentioneaza sa se extinda in capitala Rusiei decat in oricare alt oras din Europa, fata de un numar de 35 de companii cat era in 2009.

Bucuresti nu mai este cel mai bun oras din Europa din punct de vedere al costurilor cu angajatii Cele 36 de orase incluse in raport au fost clasificate pe criterii cum ar fi calitatea vietii, accesul la piete, disponibilitatea si calitatea fortei de munca, costul spatiilor de birouri, calitatea comunicatiilor si transportului. In ceea ce priveste Capitala Romaniei, aceasta s-a situat pe locul 35 in clasamentul general din acest an, fiind urmata doar de Atena. Daca anul trecut Bucuresti se situa pe primul loc in topul celor mai bune orase din Europa din punct de vedere al costurilor cu angajatii, in acest an Capitala a coborat pe locul 5. Cel mai bun oras in privinta costurilor cu angajatii a fost desemnat in acest an Varsovia. Bucuresti se afla pe ultimul loc din cele 36 de orase analizate in ceea ce priveste accesibilitatea pe piata (comparativ cu locul 25 anul trecut) si infrastructura de transport (fata de locul 27 in 2009).

Bravo lor polonezilor ca stiu si au curaj sa se orienteze dupa banii altora asigurand conditii de dezvoltare a afacerilor si mai ales creand un mediu propice dezvoltarii de afaceri pe termen lung, nemaipunand la socoteala ca in acest domeniu si bulgarii ne-au luat fata.

Comments: no replies

Join in: leave your comment