Bucharest Trophy editia 2015 castigata de CSM Bucuresti

11953127_1056817507685790_5864513799710441004_nBucureștiul a găzduit, timp de patru zile, între 20 și 23 august, cel mai important turneu amical al verii la handbal feminin. Cinci echipe de Liga Campionilor, plus o formație de top din România, s-au întrecut în cadrul unei distribuții ce poate rivaliza oricând cu o fază superioară a celei mai importante competiții de pe continent.

La start s-au aliniat deținătoarea Ligii Campionilor – Buducnost Podgorica (Muntenegru), echipa clasată pe locul trei la utimele două ediții ale Champions League – Vardar Skopje (Macedonia), campioana Rusiei – Rostov Don, deținătoarea Cupei și a Supercupei României – HCM Baia Mare, Corona Brașov și gazda competiției – CSM București, campioana României. Un evantai de valori adunate la București din ambiția Clubului Sportiv Municipal București de a obișnui publicul bucureștean cu meciuri de cel mai înalt nivel, dar și de a se verifica înainte de startul în cea mai importantă competiție inter-cluburi, Liga Campionilor. CSMB va juca în premieră în grupele Champions League, unde va întâlni în prima fază, chiar pe Buducnost, alături de Savehof (Suedia) și Lublin (Polonia).

Despre turneu a scris la superlativ inclusiv Federația Europeană de Handbal, care a remarcat concentrarea de stele din Capitala României, iar succesul de la final al trupei antrenate de daneza Mette Klit confirmă faptul că doar cei care își fixează obiective înalte pot ajunge departe. CSM București a câștigat finala turneului, disputată duminică, scor 27-26 (14-13) cu Buducnost Podgorica.

Line Jorgensen – MVP-ul turneului

Finala mare a turneului a fost una de de gală. În fața a 2000 de spectatori, CSM București și Buducnost au făcut o repetiție reușită înainte de meciul oficial din Liga Campionilor. Echipa muntenegreană a strălucit prin Katarina Bulatovic, Cristina Neagu și Dragana Cvijic, în timp ce campioana României a replicat prin Jorgensen, Vărzaru și Rodrigues. Soarta s-a decis în partea a doua, când CSM s-a desprins până la patru goluri. Buducnost a revenit pe final, dar nu a putut întoarce rezultatul. CSM București a câștigat pentru al doilea an consecutiv trofeul pus în joc și lansează un avertisment tuturor echipelor pe care le va întâlni în Liga Campionilor. MVP-ul turneului a fost aleasă Line Jorgensen. Interul dreapta adus de CSMB în această vară a impresionat prin goluri imparabile. În ultimele două jocuri ea a marcat nu mai puțin de 16 goluri, toate din acțiune.

Concluzia turneului a tras-o extrema Cristina Vărzaru, aleasă și ea în echipa ideală, pe postul de extremă dreapta: ”Ne simţim bine, am câştigat pentru a doua oară trofeul în faţa lui Buducnost, dar să fim serioşi, este doar un turneu amical. Felicit echipa Buducnost, s-a prezentat foarte bine, chiar dacă ele n-au avut decât o săptămână de pregătire în sală. A venit la turneul acesta asumându-şi riscuri. Există riscuri şi în pregătire, cine este antrenor ştie lucrul acesta. Ne bucurăm că au fost aici, ne bucurăm pentru echipele care au răspuns invitaţiei”.

Echipa feminină de handbal CSMB – un brand al Capitalei

Bucharest Trophy a fost, dincolo de latura sportivă, o reușită totală în plan organizatoric. CSMB a reușit să mobilizeze aproape o sută de voluntari, care au contribuit la buna desfășurare a competiției. Sala Polivalentă a arătat excelent, exact cum se va prezenta și în Liga Campionilor, la meciurile de acasă ale CSMB. Publicul bucureștean a început, încet-încet, să se apropie de această echipă ce poate deveni în scurt timp un brand al Capitalei României, așa cum a fost Oltchim pentru toată zona Olteniei.

CSM București îi așteaptă pe toți iubitorii handbalului din Capitală alături de Tiogroaice atât în Liga Națională, cât și în Liga Campionilor.

Finala: CSM București – Buducnost 27-26

CSM București: Pessoa 8 intervenţii, Iordache; Gullden 2, Curea, Da Silva 2, Rodrigues 4, Jorgensen 7, Vărzaru 6, Bazaliu, Brădeanu, Nan, Vetkova 2, Martin 1, Manea 1, Fisker 1, Fachinello 1.

Buducnost Podgorica: Zderic 12 intervenţii, Nenezic – Petrovic 1, Ujkic, I. Pavicevic, Neagu 5, Jaukovic, Cavlovic, Bulatovic 9, Ramusovic, Cvijic 5, Mehmedovic 3, B. Pavicevic, Achruk 2, Raicevic 2, Lazovic.

Bucharest Trophy 2015

Grupa A

Buducnost – Rostov Don 26-23

Rostov Don – HCM Baia Mare 29-25

Buducnost – HCM Baia Mare 22-23

Clasament Grupa A: 1. Buducnost 2p (+2), 2. Rostov Don 2p (+1), 3. HCM Baia Mare 2p (-3)

Grupa B

Vardar Skopje – Corona Brașov 27-26

CSM București – Corona Brașov 29-23

CSM București – Vardar 35-28

Clasament Grupa B: 1. CSM București 4p, 2. Vardar Skopje 2p, 3. Corona Brașov 0p.

Meciul pentru locurile 5-6: HCM Baia Mare – Corona Brașov 31-29

Meciul pentru locurile 3-4: Vardar – Rostov Don 33-27

Meciul pentru locurile 1-2: CSM București – Buducnost Podgorica 27-26

Premii speciale

Cel mai bun portar: Mayssa Pessoa (CSM București)

Cea mai bună extremă dreapta: Cristina Vărzaru (CSM București)

Cel mai bun inter dreapta: Line Jorgensen (CSM București)

Cel mai bun centru: Andrea Lekic (Vardar)

Cel mai bun inter stânga: Cristina Neagu (Buducnost)

Cel mai bun pivot: Dragana Cvijic (Buducnost)

Cea mai bună extremă stânga: Elena Avdekova (Rostov Don)

Golgeter: Cristina Florina Zamfir (Corona Brașov)

Premiul fair-play: Ana Maria Mârcă Olariu (Corona Brașov)

MVP: Line Jorgensen (CSM București)

Sursa: www.csmbucuresti.ro

Comments: no replies

Join in: leave your comment