Bine ai venit Cristina Neagu, acasa!

Ca roman, nu pot decat sa ma bucur pentru revenirea Cristinei Neagu acasa la Bucuresti, la unul dintre cele mai puternice cluburi din Romania, CSM Bucuresti.

Intrebat ce parere am despre semnarea acestui contract, tin neaparat sa precizez cateva aspecte importante, de care ar trebui sa tinem seama cand analizam acest demers.

  1. Este un gest de normalitate, atunci cand una dintre cele mai respectate si valoroase handbaliste este romanca, ti-o doresti in echipa ta (una care mai este si castigatoarea EHF Champions League) stii ca va pleca de la Buducnost si va semna cu alta echipa puternica. De ce nu Bucuresti? Daca ar fi semnat cu Vardaar sau Gyor cu siguranta ca erau multi care ar fi luat la tinta ,,conducerea incompetenta” de la CSM Bucuresti, ,,Primarul General care nu iubeste sportul si a stat cu mainile in san”!
  2. Valoarea contractului nici nu mai conteaza cand este vorba despre singura echipa care va promova imaginea municipiului Bucuresti in competitiile internationale intercluburi, la cel mai inalt nivel. Este o investitie in sport, in imaginea unui oras cu aspiratii de capitala europeana nu numai in anumite domenii, ci si in sport. Sa nu isi imagineze cineva ca nu vom mai avea gropi in Bucuresti, vom avea mai multe poduri suspendate si un trafic mai fluent, spitale functionale si curate, mai multe autobuze, troleibuze si tramvaie daca nu ar fi CSM Bucuresti! Nu! Este o tema falsa la care numai ipocritii pot achiesa! Dar cu siguranta vom avea cetateni mai sanatosi, mai educati si probabil in timp, vom deveni cunoscuti si ca oameni care iubesc si practica sportul, le pasa de viitorul si sanatatea copiilor lor, vom avea si noi o capitala europeana asezata pe harta sportului international.
  3. Politizarea acestui eveniment (pentru ca revenirea Cristinei acasa, este un eveniment), nu isi are rostul, asa cum nici declaratia Primarului General Gabriela Firea nu este una deplasata! Consider absolut normal gestul edilului bucurestean de a anunta acest transfer pentru Bucuresti, pentru sportul romanesc. Fereasca Dumnezeu de conducatori/edili, care nu iubesc sportul si nu le pasa de acest fenomen (credeti-ma ca stiu ce vorbesc)!
  4. Eterna poveste cu ,,banul public in sport” este o tema falsa si o cale de atac impotriva celor care au curaj sa investeasca in sport. Da, sa investeasca, pentru ca finantarea activitatilor sportive inseamna investitie in educatie si sanatate asa cum se fac investitii in poduri, spitale, scoli sau orice alt tip de infrastructura. Daca vreti ca sarcina financiara sa fie transferata de pe umerii statutului prin autoritatile centrale si locale, ar trebui sa punem ceva la loc: o strategie de dezvoltare pentru infrastructura, resursa umana, finantare si activitate sportiva, parghii lucrative manageriale precum o noua lege a sponsorizarii si parteneriate publice private in sport, o noua organizare a sportului scolar si universitar ca baza a unei piramide functionale a sportului romanesc, etc.

Investitiile in sport sunt la fel de importante ca cele in infrastructura. Asa cum astuparea gropilor este importanta, constructia de autostrazi la fel de importanta, si investiile in sport sunt importante. Odata cu revenirea Cristinei Neagu acasa, s-a astupat doar o groapa! Haideti impreuna sa facem din sport si autostrazi o politica de stat si sa nu mai fim nevoiti doar sa astupam gropi!

Comments: no replies

Join in: leave your comment