Romania a mai pierdut o calificare. Cea la turneul final al CE din Danemarca. Am inceput sa ne obisnuim cu rezultate de acest gen.

Puştii-minune au dat copy/paste după prima repriză de la Norwich, cu gândul că acum vor înscrie golul pe care lumea îl aşteaptă de 12 ani. Golul calificării la un European U 21. Din păcate, şansa nu le-a zâmbit, ieri, la Botoşani: 0-0 la final, după 1-2 în prima manşă.

Aglomeraţia din careul englezilor aduce a mall în zi de reduceri, iar Alexe, Sburlea sau Torje sunt clienţii preferaţi. Vârful din Giuleşti dansează între fundaşii englezi, dar şutul său înseamnă doar primul plonjon greu pentru Fielding (min. 1). Britanicii par mai palizi decât tricourile alor noştri, în timp ce urmăresc fără reacţie colecţia toamnă-iarnă de ratări româneşti. Sburlea trimite peste din 10 metri, iar Alexe muşcă din gazon după cea mai mare ocazie. Şut de la distanţă al lui Torje, goalkeeperul englezilor respinge în faţă, iar din câţiva metri, nouarul naţionalei nu reuşeşte să înscrie (38).

Gardoş, mai englez decât englezii

Urmele atacurilor româneşti se vindecă greu, însă englezii reuşesc pentru câteva clipe să reducă la tăcere un stadion întreg. Welbeck se strecoară printre Găman şi Papp, dar şutul său se loveşte de braţele lui Lung. E ultimul moment în care defensiva se clatină. Gardoş îşi înşiră de-a latul terenului gardul cu recuperări, în timp ce „licuricii” din faţă pun cărămidă peste cărămidă pentru gol. „Torpila” lui Sburlea îl întinde la maximum pe Fielding, omul-erou din poarta Angliei, şi goana nebună după gol se prelungeşte încă o fază. Săndoi aruncă şi ultimul cartuş ofensiv, pe Rusescu, iar Anglia se transformă ca în trucurile ieftine de magie din vicecampioană în echipă de judeţ.

Lacrimile din final nu ne duc în Danemarca, la European, dar pentru puştii teribili de la tineret naţionala mare îşi poate deschide oricând braţele.
 sursa; PROSPORT

Comments: no replies

Join in: leave your comment