Forumul European al Cluburilor de Handbal Feminin/Billund-Danemarca 19 decembrie 2015

Sambata 19 decembrie 2015 am participat impreuna cu Andrei Luca /Team Manager CSM Bucuresti, la Forumul European al Cluburilor de Handbal Feminin. Forumul a fost organizat la Billund/Danemarca, participantii vizionand si semifinalele Campionatului Mondial de Handbal Feminin.

Evenimentul a fost condus de catre Erno Kelecsenyi in calitate de presedinte, avand pe agenda teme si discutii de ordin administrativ, organizatoric si financiar, menite sa optimizeze activitatea forumului si o mai buna reprezentare in cadrul comisiei EHFM.

Deasemenea au fost organizate alegeri pentru posturile ramase vacante. Lars Gantzel/Midtjylland a fost ales Deputy Board Member iar Per Christian Andersen/Larvik HK  a fost ales in completarea bordului ca simplu membru.

Ce ar trebui retinut de catre iubitorii handbalului, este ca au fost discutate aspecte interesante ale mecanismului de finantare in cadrul EHF, cautandu-se solutii pentru rezolvarea discrepantei dintre sumele (7.2 mil euro) alocate handbalului masculin (80%) si cel feminin(20%), rolul EHF Women Handball, EHF Man Handball si MP Silva in cadrul EHF, taxele de arbitraj ca valoare si mod de incasare si modul de delegare a arbitrilor.

Totodata s-au purtat discutii privind decizia IHF de a mari numarul de zile la 60 pe care un sportiv de lot national trebuie sa le petreaca la actiunile echipelor reprezentative, mecanismele de protectie ale cluburilor in cazul accidentarilor si incapacitatii temporare de joc a sportivilor.

A fost facuta o scurta prezentare a problemelor discutate la Congresul EHF care a avut la Bucuresti, in special problema limitei maximale de varsta pentru functiile din conducerea EHF, problema care va conduce inevitabil la alegerea unui nou presedinte in 2016.

Personal, cred ca prezenta si reprezentarea Romaniei prin oameni cat mai bine pregatiti la lucrarile tuturor forurilor/comisiilor EHF este benefica pentru dezvoltarea handbalului romanesc si imbunatatirea imaginii, a relatiilor dintre noi si natiunile participante activ la dezvolatarea acestui sport frumos.

Comments: no replies

Join in: leave your comment