Tudorache pistolarul, ,,garantul” incompetentei, sau al neglijentei si abuzului in serviciu!?

Poate nu stiati, dar avem in Bucuresti 7 autoritati deliberative: cele 6 Consilii Locale si Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Bugetul total al celor 6 primarii de sector si a PMB este cred in jur de 2.5 miliarde euro anual, daca nu chiar mai mult.
Sportul in statele civilizate reprezinta o parte integranta a educatiei generale a individului!
Mai spun cei din astfel de state, ca progresul si nivelul economic, este direct proportional cu nivelul de educatie a natiunii!
La noi se vede treaba ca cineva vrea natiunea semianalfabeta intelectual sau proasta pe intelesul tuturor si bolnavicioasa, o natiune care sa consume cat mai multe medicamente, in loc sa faca sport!

Ar trebui alocati sportului bucurestean (infrastructura si activitate sportiva) cam 120-150 milioane de euro (5% din bugetul anual).
Bucuresti este pe hartie o Capitala Europeana, in care nu avem o sala polivalenta moderna, in care reconstruirea patinoarului Flamaropol este blocat (…si cred ca asa va ramane inca ceva ani), unde nu avem suficiente bazine de inot, piste de atletism, terenuri de fotbal si alte jocuri de echipa, in care nu avem un stadion modern cu o pista de atletism pentru main eventuri, dar avem o groaza de promisiuni ca se vor face la PASTELE CAILOR!

Odata cu publicarea in MO a OM al MTS 664/2018 completat de OM 321/2019, primariile si consiliile locale ale fiecarui sector dar cel mai important si Consiliul General al Municipiului Bucuresti pot finanta activitatea dar si proiectele de infrastructura a Cluburilor Sportive Scolare si a Asociatiilor Sportive Scolare si Universitare.

Acest mecanism de finantare a programelor sportive difera si nu poate fi confundat cu sistemul de finantare nerambursabila in baza legii 350/2005 pentru ca OM 130/2006 a fost abrogat si inlocuit cu unul nou, respectiv OM 664/2018 completat de OM 321/2019.

Stiti cati bani au fost alocati in anul 2019 de catre cele 7 primarii bucurestene finantarii programelor sportive!?

0(ZERO)LEI!

Dupa 2 ani jumatate de la OUG 38/2017 si consolidarea Legii 69/2000 a EFS (martie 2019) NICI O AUTORITATE DELIBERATIVA BUCURESTEANA NU ARE UN REGULAMENT DE FINANTARE PENTRU PROGRAME SPORTIVE!

De ce avem nevoie de un astfel de regulament!?

Simplu!

Pentru a finanta programele sportive ale: cluburilor sportive scolare si universitare, asociatiilor sportive scolare si universitare, federatiilor nationale pe ramura de sport, structurilor sportive de drept privat si public de pe raza UAT Bucuresti.
Dupa demersuri a caror poveste plina de neglijenta si abuz in serviciu a o adunatura de angajati incompetenti din Primaria Sectorului 1 in frunte cu secretarul primariei Daniela Nicoleta Cefalan, reusisem in iunie 2019 sa introducem pe OZ si sa se aprobe HLCS1 180/2019 cu Regulamentul de Finantare de la Bugetul Local al Sectorului 1 a Proiectelor si Programelor Sportive.

HCLS1_180_2019_RF_Programe sportive

Programe Sportive finantate de Primarul Daniel Tudorache din cei …,,17 milioane de euro” promisi sportului anual: 0(ZERO)!

In sedinta de 28 octombrie 2019 a fost …abrogata HCLS1 180/2019!

73. K2-529

Gata, s-a rezolvat! La sesizarea Prefectului Municipiului Bucuresti precum ca Regulamentul de Finantare este neconform nu a primit aviz de legalitate (noi a facut o sesizare ca este incomplet si trebuie amendat), a fost mult mai simplu sa se abroge!? Pai de ce sa ne punem mintea la contributie si sa gandim!? Nu mai bine abrogam!?

Analiza privind legalitatea unei hotarari de consiliu de catre Institutia Prefectului Bucuresti dureaza ….6(SASE) luni! Asta nu pot sa inteleg de ce!?

Esti subdimensionat cu personal de specialitate, modifica-ti organigrama, cauta angajati competenti!

Cum sa stai 6 luni sa astepti un aviz de legalitate!?

Si daca hotararea incuba si fonduri financiare, ce faci? Nu demarezi proiectul? Sau incepi proiectul si daca afli ca …nu ai aviz de legalitate, dai banii inapoi!?

Asta insemna administratie competenta si responsabila intr-o capitala europeana in mileniul 3?

Dar sa revenim!
Singura autoritate deliberativa care a aprobat un astfel de regulament pentru ca am facut noi demersuri, a fost Consiliul Local al Sectorului 1.

Mai avem in dezbatere publica la Sectorul 2 un astfel de regulament.
Ei bine,  acum nu mai avem nici o primarie interesata de sport in Bucuresti! Nici macar cea a Capitalei! (exceptie facand celebrul CSM Bucuresti)!

De ce s-a abrogat acest regulament de finantare la Primaria Sectorului 1?
Pai a fost mai simplu sa il abroge, decat sa il modifice si sa il completeze, si apoi…si asa nu aveau de gand sa finanteze nimic!? Pana in iunie 2020 mai sunt cateva luni si scapam poate, de cea mai incompetenta administratie ever la aceasta Primarie a Sectorului 1, Tudorache&Co!

La baza abrogarii acestui regulament stau:

  • Referatul de Aprobare al Centrului Cultural al Sectorului 1. Va mai amintiti de morisca financiara inventata de Tudorache in 2017!? Este pentru concerte, excursii, proiecte de casa a primarului si a camarilei acestuia. Foarte interesant de retinut este faptul ca, acest raport este semnat de catre actualul director Vicentiu Speriatu si vesnica jurista incompetenta Ioana Parsa.
  • Raportul de Specialitate al Directiei Juridice, Legislatie, Contecios Administrativ/Serviciul Legislatie si Avizare Contracte semnat de Moja Beatrice Florentina/Sef Serviciu, Culea Alexandrina Gabriela/Consilier Juridic 1, Dina Adriana/Consilier Juridic 2;
  • Adresa Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti prin care se solicita ,,sa reanalizati Hotararea nr. 180 adoptata de Consiliul Local al Sectorului 1 in vederea punerii acesteia in conformitate cu actele normative in vigoare. Netransmiterea catre Prefectul municipiului Bucuresti a solutiei adoptata ca urmare a primirii plangerii prealabile formulata impotriva actului administrativ considerat nelegal, conform art. 7 alin. (4) din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ va conduce la formularea actiunii pentru anularea hotararii sus-mentionate.”

Ce este important dar unii nu vor sa citeasca si sa inteleaga legislatia nici in ruptul capului?
– OM 664/2018 are o completare prin OM 321/2019 prin care contributia de 10% la finantarea programelor sportive NU MAI ESTE OBLIGATORIE!
– Diferenta dintre ,,finantare” si ,,finantare nerambursabila” este explicata foarte clar in OM 664! Trebuie sa ai mintea rau odihnita sa nu intelegi ca prevederile legii 350/2005 privind finantarea nerambursabila se aplica DOAR organizatiilor nonprofit!
Asa spune legea la ART. 3 alin. (1) ,,Pentru a putea participa la procedura privind atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă, solicitanţii trebuie să fie persoane fizice sau persoane juridice fără scop patrimonial -asociaţii ori fundaţii constituite conform legii – sau culte religioase recunoscute conform legii.”

In OM 664/2018 la art. ART. 2 alin (1) se prevede ca ,,Finanţarea proiectelor sportive iniţiate de către structurile sportive de drept privat şi asociaţiile pe ramură de sport judeţene şi ale municipiului Bucureşti, din cadrul programelor sportive de utilitate publică prevăzute la art. 1, se efectuează prin finanţare nerambursabilă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2005, cu modificările şi completările ulterioare, cu dispoziţiile prezentului ordin şi cu celelalte dispoziţii legale în materie.”
ACEST MECANISM ESTE GANDIT PENTRU FONDURILE PUSE LA DISPOZITIE DE MTS PRIN DIRECTIILE PENTRU SPORT SI TINERET PENTRU STRUCTURILE DE DREPT PRIVAT!

La alin (2) ESTE CLAR CA LUMINA ZILEI ca ,,Finanţarea programelor sportive, iniţiate de către organizaţiile sportive aşa cum sunt enumerate la art. 18^1 alin. (2) din Legea nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, din cadrul programelor sportive de utilitate publică prevăzute la art. 1, se acordă în baza unei proceduri aprobate prin hotărâre a autorităţilor deliberative în conformitate cu dispoziţiile art. 67^1 alin. (3) din Legea nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare.”
ESTE FOARTE CLAR PREVAZUT LA ART. 18 DIN LEGEA 69/2000 CA SE FACE REFERIRE DOAR LA FINANTARILE DIN FONDURILE PUBLICE LOCALE! NU FONDURILE PUBLICE CENTRALE DERULATE DE MTS!

ACEST MECANISM NECESITA UN REGULAMENT DE FINANTARE PRIN CARE PRIMARIILE SI CONSILIILE JUDETENE…AVAND IN VEDERE PREVEDERILE LEGISLATIVE SI PRINCIPIUL AUTONOMIEI LOCALE, POT FINANTA PROGRAME SPORTIVE PRIN …FINANTARE! NU FINANTARE NERAMBURSABILA!

Deasemenea se aduce in vedere faptul ca Regulamentul de Finantare incalca prevederile Legii Finantelor Publice Locale nr. 273/2006 si se invoca faptul ca abia dupa aprobarea bugetului local al Sectorului 1 se pot incheia contracte de finantare programe sportive.

Serios!? Acest punct de vedere statea in picioare daca finantarea s-ar face printr-o directie din aparatul de specialitate al primarului.

Pai sa-i aminteasca cineva lui Tudorache si camarilei sale ca aveti o institutie proprie subordonata infiintata in anul 2017 -CENTRUL CULTURAL AL SECTORULUI 1- care are in obiectul de activitate finantarea proiectelor si programelor sportive! Aceasta institutie publica cu un buget generos, lucreaza pana la aprobarea bugetului local in limita 1/12 din bugetul pe anul precedent conform legii finantelor publice!

Sau sa intelegem ca voi, va ganditi cam asa: am facut o institutie publica CCS1, unde punem niste ,,prieteni” angajati, le dam niste salarii frumoase, nu au nimic de facut pana se aproba bugetul (vezi cazul anului 2019 cand a fost aprobat in luna mai), apoi ignoram obiectul de activitate si transformam institutia intr-o ,,companie de turism” (anul acesta ati facut doar concerte si excursii daca nu ma insel) si gata treaba!?

Pai de ce nu aplicati acest principiu si la celelalte institutii si directii subordonate!? Uite, la directia de invatamant ar trebui ca pana la aprobarea bugetului sa nu dati decat salariile angajatilor si nici o prestare de servicii, la politia locala la fel sa stea in birouri si sa-si doar salariile si la alte directii/institutii la fel!?

Dar cand nu ai capacitatea de a asimila (vezi PISA la adulti mai ales, nu la copii!) traiesti intr-o capitala europeana fara finantari programe sportive! De ce!? Pentru ca sportul este ultima preocupare a unor functionari publici, platiti din banii mei si ai tai si care taie frunze la caini!

#politicisport #administratiepublicacompetenta vs #administratiepublicaIncompetenta

Comments: no replies

Join in: leave your comment